Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

NOYNOY Choq 250ml

Όνομα: NOYNOY Choq 250ml  
Εταιρεία:Friesland Campina  
Ιστοτόπος: http://www.frieslandcampina.com/english/ και http://www.nounou.gr/ 
Περιγραφή: Μερικά αποβουτηρωμένο  Γάλα με Κακάο
Προέλευση: Βέλγιο 
Συστατικά: Πλήρες Παστεριωμένο αποβουτυρωμένο φρέσκο Γάλα 2,4%, Κακάο 1,4%, Ζάχαρη, Λιπάρά, δεξτρόζη γαλακτοποιητής:μόνο και δι γλυκερίδια λιπαρών οξέων σταθεροποιητές: κόμμι γκουάρ,Καραγενάνη. 
Συσκευασία: Μεταλικό κουτί αλουμηνίου 250ml με περόνη μη αποσπόμενη
Δυσκολία ανοίγματος:Ελάχιστη
Βάρος Συσκευασίας:14 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:277
Διάρκεια συντήρησης: Κλειστό περίπου 9 μήνες. (!!!!)
Dulcolax effect: Κανένα
 
Επισκόπηση:  
Η Friesland Campina είναι ολλανδική γαλακτοαυτοκρατορία απόρροια των ενώσεων συνεταιρισμών σε Ολλανδία και Βέλγιο από  το 1870. Στην Ελλάδα έχει παρουσία με όλη την σειρά προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ, η φίρμα NOYNOY στην Ελλάδα είναι από το 1929 και όλοι μας μεγαλώσαμε πίνοντας το εβαπορέ γάλα της, κρύο, ζεστό, με μπισκότα Πτι-μπερ Παπαδοπούλου... Ντάξ δεν είναι φρέσκο, αλλά τελικά όλοι μεγαλώσαμε και δεν πέθανε κανείς από εβαπορέ γάλα. Εάν με ρώταγες τώρα, θα προτιμούσα "φρέσκο" από το εβαπορέ.

Με το ΝΟΥΝΟΥ choq αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά στον επίσημο ιστοτόπο της εταιρείας, δεν γνωριζα ότι υπάρχει αυτό το προϊόν ή μάλλον είναι καινούργιο στην αγορά.

Γάλα μακράς διάρκειας ελαφρύ, πολύ γλυκό και αραιό, μυρίζει την κλασσική κλεισούρα UHT (όπως yoko choko, ΦΑΓΕ choco) . Έχει μεγάλη γλυκύτητα, η γεύση παραμένει σε γλώσσα για λίγη ώρα, δεν αφήνει ξινίλα . Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον τρόπο παρασκευής του, η συσκευασία στην θεωρία κρατά το γάλα σε ιδανική μορφή για 9 μήνες.  Με αυτά τα δεδομένα θα έλεγα ότι μαζί με το ΦΑΓΕ choco είναι γάλατα "battle ratio", ότι και να γίνει γάλα θα έχεις και χωρίς ψυγείο κτλ.

Υπέρ
Γλυκό, ελαφρύ, σωστά χρώματα στην συσκευασία, απουσία πλαστικών,κανένα dulcolax effect (μάλλον δεν είναι γάλα...), είναι ένα κλικ καλύτερο από τα υπόλοιπα μακράς διάρκειας.
 
Κατά
Αραιό, βελγικής καταγωγής, δεν είναι φρέσκο, μεταλλική συσκευασία...το γάλα δεν το βάζεις σε μεταλλική συσκευασία μαλάκα μαρκετίστα. Ααα και μαλάκα, βάλτο και στο site να ξέρουμε τι στον πούτσο πίνουμε...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου