Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΤΟ Choco Lino 500gr

Όνομα: Choco Lino 500gr
Εταιρεία:ΠΡΩΤΟ Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων περιφέρειας Πατρών Σ.Π.Ε
Ιστοτόπος: http://www.proto.com.gr/
Περιγραφή: Παστεριωμένο Αποβουτυρωμένο Γάλα με Κακάο
Προέλευση: Ελληνικό
Συστατικά: Παστεριωμένο Αποβουτυρωμένο (φρέσκο [;]) γάλα, Κακάο 1,5%, Ζάχαρη 6%, Σταθεροποιητής Καραγενάνη (E407) 0,05%
Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 450ml κατηγορίας Tesco, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας EL CAP.
Δυσκολία ανοίγματος:Ελάχιστη
Βάρος Συσκευασίας:28 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:500 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: 25 ημέρες κλειστό 3 ημέρες ανοιχτό
Dulcolax effect:Ξάφνου μετά από κάνα 10λεπτο, γουρλώνω τα μάτια και ευθύς τρέχω στον θρόνο, καυτερή τούρτα μόκα σε παγωτομηχανή soft-served (picklight). Το μισό ρολό έφυγε, σπάτουλα χρειαζόμουν τελικά.

 Επισκόπηση:
Την πρώτη φορά που είδα αναφορά για το σοκολατούχο ήταν τυχαία σε κάποιο φόρουμ, δεν έδωσα σημασία, κράτησα στις βαθιές λάγνες σκέψεις ότι υπάρχει ένα σοκολατούχο γάλα από την μιναρόχωρα και συνέχισα ακάθεκτος για άλλα γάλατα. Τυχαίνει να έχω συνάδελφο από την Πάτρα που είχε την καλοσύνη να μου ξαναθυμίσει ότι πράγματι υπάρχει το Πρώτο και να μου το φέρει για δοκιμή.

Όπως λέει ο ιστότοπος τους μαζεύτηκαν 200 μινάρες με γελάδια το 1961 και ξεκίνησαν το συνετερισμό, κλασσικά έχωσε τη μούρη της η ΑΤΕ για να πάρουν από αυτήν ένα δάνειο για την την έκταση και για την οικοδομή του εργοστασίου, η UNICEF (!!!) έδωσε χρήματα για τον εξοπλισμό. Απλά τα πράγματα, τοπική, ντόπια παραγωγή για την τοπική αγορά, μετρημένα προϊόντα, ένα από αυτά και το σοκολατούχο τους.

Από εδώ αρχίζουν τα παράξενα, σε σχέση με όλες τις άλλες εταιρείες η μέτρηση και η ποσοτική αναγραφή στην συσκευασία είναι σε βάρος και όχι σε όγκο. What the fuck??
Έχετε δει ποτέ φρέσκο γάλα σε συσκευασία να κρατά 25 μέρες, να μην χαρακτηρίζεται μακράς διάρκειας και να μην είναι UHT? (μάλλον πρέπει να κάνω μια ρετροσπεκτίβα να το επιβεβαιώσω διότι αυτό δεν το έχω ξαναδεί) 
Μάλλον εκεί οι Πατρινοί έχουν μπερδέψει το αποβουτυρωμένο με το φρέσκο αλλιώς δεν εξηγείται...εκτός και εαν έχουν υιοθετήσει τις μαλακισμένες πρακτικές των βρωμοευρωπαίων και ειδικά των βρωβρετανών που δεν ξέρουν τι θα πεί γάλα 3 ημερών. Οι οποίοι πουλάνε το γάλα σε τρισάθλιες ημιδιαφανείς πλαστικές μπουκαλοσυσκευασίες με χερούλι.

Ο ιστοτόπος τους είναι πολύ απλός και πρακτικός αλλά για το 1995. Είμαστε στο 2013 και είναι απαράδεκτο όλο το σχεδιαστικό κομμάτι, είναι φτωχό σε περιεχόμενο και σίγουρα θέλει ανανέωση. Ρε παιδιά πεταχτείτε μέχρι το πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο Πατρών και ζητήστε για πρακτική άσκηση έναν γραφίστα και ένα web designer/UI developer (ναι το hipster πουστράκι με το ipad) να σας στήσει κώλο CMS και τον ιστοτόπο. ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Ας πάμε τώρα στο ζουμί...

Γάλα ελαφρύ, εύγευστο, δεν μυρίζει κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, ούτε κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Δεν έχει γλυκύτητα, αρκετά νερουλό. Έχει πολύ έντονη γεύση κακάο, αισθάνεσαι του κόκκους. Παρόλο που έχει 6% ζάχαρη, πάλι πικρίζει λίγο. Δεν αφήνει ξινίλα.

Υπέρ  
Ελληνικό γάλα από Πάτρα, ξέρεις ότι πίνεις γάλα. Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση. Η συσκευασία πιάνει σχεδόν το τέλειο όσον αναφορά την αίσθηση, το σχέδιο και τα χρώματα
. Η εκτύπωση της ημερομηνία λήξης είναι από πρέσα όπως των παλιό καλό καιρό, δεν είναι σαν τις laser φλωριές των υπολοίπων.
Κατά

Δεν είναι φρέσκο, είναι αποβουτυρωμένο και θα έπρεπε να αφαιρέσουν από την συσκευασία την αναφορά για φρέσκο γάλα. Παρατήρησα καθίζηση σκούρων κόκκων (μάλλον κακάο) και επίπλευση άσπρων κόκκων (WTF???) στο ποτήρι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έγχυση. Αυτό με έβαλε σε υποψίες για πρόσμιξη γάλακτος σε σκόνη...άντε τώρα να βρεις άκρη, έχω πάρει φωτογραφία από το φαινόμενο.




3 σχόλια:

  1. Προφανώς το ήπιες λιγμένο, γιατί η ημερομηνία που αναγραφεται στο κουτι της φωτογραφιας, για να μαθεις ειναι: 28 φεβρουαριου με 03 μαρτιου, αρα κραταει μονο 4 μερες και οχι 25 που αναφερεις. Οι ασπροι κοκκοι που ειδες μαλλον ειναι το κομμενο γαλα. Αν δεν ηταν με φρεσκο γαλα και ειχε συντηρητικα τοτε ισως να κραταγε 25 μερες...
    Εγω μεχρι σημερα που πινω σχεδον καθε μερα, δεν επαθα απολυτως τιποτα. Το μονο σιγουρο ειναι αν το πεις φρεσκο δεν θα χρειαστει να τρεξεις στο θρονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ετικέτα γράφει τα εξής νούμερα και χαρακτήρες μόνο. 28 03 ΜΑΡ
    Εγώ σαν πρωτευουσιάνος παπάρας καταλαβαίνω ότι εννοεί 28/03 ώς ημερομηνία λήξης , διότι τον Φεβρουάριο δεν τον βλέπω πουθενά στην ετικέτα. Το γάλα αγοράστηκε 02/03/2013 και καταναλώθηκε στις 04/03/2013, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου τότε πράγματι το ήπια ληγμένο κατά μία μέρα. Θα διορθωθεί η ανάρτηση όταν το επιβεβαιώσω και θα τα χώσω σε αυτούς που μου το έφεραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re file diavazw to blog sou edw ke meriko kairo ke exw na pw...oti se pianei kopsimo POLY EFKOLA. To'xeis koitaksei;

    Mporei na se peirazoun ta sokolatouxa...an se peirazoun ti ta pineis; Egw oses fores exw piei den exw pathei kati.

    Ektos an ta grafeis gia plaka, opote paso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή