Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Cocio Chokladmjölk (Extra kakao) 1lt

Όνομα: Cocio Chokladmjölk (Extra kakao) 1lt
Εταιρεία:Cocio (Arla)
Ιστοτόπος: http://www.cocio.se (Αν δοκιμάσεις να το επισκεφτείς, καλού κακού, βάλε ένα Chrome που κάνει και μετάφραση απο τα Σουηδέζικα στα Ελληνικά... Μπας και καταλάβεις τι γίνεται)
Περιγραφή: Ρόφημα γάλακτος με έξτρα κακάο
Προέλευση: Σουηδία
Συστατικά: Ημι-αποβουτυρωμένο γάλα υψηλής παστερίωσης 93% (και όπως μας πληροφορεί είναι της Arla το γάλα, εταιρία εμπιστοσύνη εδώ στο Σουηδία, σα να λέμε ΔΕΛΤΑ), ζάχαρη 5%, αποβουτυρωμένο κακάο 1,5% (!!!), σταθεροποιητής καραγενάνη, βιταμίνη D
(Mellanmjölk (93%) [Högpastöriserad], socker 5%, fettreducerad kakao 1,5%, stabiliseringsmedel: karragenan, vitamin D)
Συσκευασία: Tetrapack με πλαστικό καπάκι.
Δυσκολία ανοίγματος:Μικρή
Βάρος Συσκευασίας:Jag har inte vågar!!! (Δεν έχω ζυγαριά)
Βάρος Μεικτό: Το σύνολο πάντως του προϊόντος είναι 1 λίτρο. Ζυγαριά δεν έχω οπότε μην περιμένεις γραμμάρια....
Διάρκεια συντήρησης: Μας ενημερώνει ο Σουηδός σε άπτεστα Σουηδέζικα πως αν δεν το ανοίξεις και απλά στοκάρεις για τον πόλεμο, θα πρέπει να το συντηρείς σε απλή ψύξη όχι πάνω απο +8c. Αν πάλι εσύ θες να το ανοίξεις, τότε σε 3-4 μέρες πρέπει να το έχεις πιεί. Ένα λίτρο γάλα είναι, με σοκολάτα (έξτρα)... Δε νομίζω να έχεις θέμα. Επίσης, το ψώνισα κάπου τέλη Ιουλίου (27/7) και η ημερομηνία λήξης ήταν 16/08. Συνεπώς πάνω κάτω ημερομηνία λήξης όπως ένα μακράς διάρκειας.
Dulcolax effect: Το δοκίμασα σε διάφορες φάσεις της ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό, μετά το γραφείο, με άδειο ή γεμάτο στομάχι...). Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Κανένα Dulcolax φαινόμενο. Αρχίζω να πιστεύω οτι τα Dulcolax φαινόμενα οφείλονται σε αυτό που πάντα λέγαμε σαν αστικός μύθος: "Τα γάλατα που περισσεύουν και λήγουνε και δεν πουλιόνται, τα πέρνει η κάθε εταιρία και τα κάνει σοκολατούχα!!!" Εδώ δεν έχω παρατηρήσει κανένα φαινόμενο με τα 2-3 που έχω δοκιμάσει.

Επισκόπηση:
Όπως είπαμε πιο πάνω, η Arla είναι μια απο τις μεγαλύτερες (αν όχι η μόνη; ) γαλακτοβιομηχανίες της Σουηδίας (δεν έχω προσέξει κάποια άλλη με τόσο μεγάλη γκάμα προϊόντων).  Στο κουτί αναφέρει πως περιέχει 93% γάλα της Arla... Επίσης σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρει οτι είναι «ένα προϊόν Arla». Συνεπώς η Cocio είναι κάποια θυγατρική της.
Στο δια ταύτα. Το είδα στο μάρκετ και μου έκανε κλικ... Μάλλον έφταιγε αυτό το «έξτρα κακάο» και είπα να το δοκιμάσω. Εκ’ πρώτης επαφής, κατά την έκχιση στο ποτήρι, δεν ένιωσα κάποια μυρωδιά κάτι. Φαινομενικά (και εδώ) το γάλα δεν κάνει αισθητή την παρουσία του. Η υφή στο ποτήρι ελαφρώς παχύρευστη. Η γεύση αρκετά καλή. Το γάλα δίνει την αίσθηση του νερού (σχεδόν ανύπαρκτο), η ζάχαρη δεν σε ενοχλεί (σε αρκετά καλά ποσοστά) ενώ το κακάο κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν θα το έλεγα πικρό αλλά σίγουρα το νιώθεις και όπως η αίσθηση της υφής στο ποτήρι έτσι και στο στόμα το νιώθεις ελαφρώς παχύρευστο. Στο τέλος μένει μια ξυνήλα στο στόμα που προσπαθείς να την διώξεις με παραγωγή σάλιου αλλά δεν ενοχλεί ιδιαίτερα.
Επίσης, απο διάφορα «μασκαριλίκια» που έχει στο κουτί, όπως έλεγε και ο Χατζηχρήστος, πασάρεται σαν «ενεργειακό βοήθημα» (Πηγή φυσικής ενέργειας, ελεύθερη μετάφραση του Naturlig energy till mer)
Τέλος, κάτι που μου άρεσε και θα το δοκιμάσω συντόμως, τις κρύες νύχτες του Σουηδικού χειμώνα, είναι πως ο κατασκευαστής προτρέπει να το δοκιμάσεις ζεστό (αν δεις ένα κόκκινο κυκλάκι, κάτω δεξιά απο το καπάκι στην φωτογραφία)


Υπέρ:Έλειψη ουσιαστικών Dulcolax effect. Μπορείς να το πιείς άνετα το πρωί με τα corn-flakes και να φύγεις για το γραφείο χωρίς να φοβάσαι. Επίσης το η γεύση του είναι αρκετά καλή, ειδικά αν σ' αρέσει η σοκολάτα, χωρίς να έχει πολύ ζάχαρη.


Κατά:Ίσως θα ήθελα λίγη γεύση γάλακτος παραπάνω, αλλά δεν πειράζει... Μια χαρά είναι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου