Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ICA Choklad Mjölk 1lt

Όνομα: ICA Choklad mjölk 1lt
Εταιρεία:ICA AB
Ιστοτόπος: http://www.ICA.se (Εδώ είναι το site του market. Εσύ μπες με κανα Chrome που κάνει και μετάφραση απο τα Σουηδέζικα στα Ελληνικά γιατί δε σε βλέπω να βγάζεις άκρη)
Περιγραφή: Ρόφημα γάλακτος με κακάο
Προέλευση: Σουηδία
Συστατικά: Το αποβουτυρωμένο γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, κακάο 1,3%
(Skummjölk , gradde, socker, kakao 1,3%)
Συσκευασία:TetraBrick με πλαστικό καπάκι καπάκι και δαχτύλιο / αφαιρούμενη μεμβράνη
Δυσκολία ανοίγματος:Μέση
Βάρος Συσκευασίας:Καλή ερώτηση!
Βάρος Μεικτό:Ακόμα καλύτερη ερώτηση! Το σύνολο πάντως του προϊόντος είναι 1 λίτρο
Διάρκεια συντήρησης: Μας ενημερώνει οτι αν είναι κλειστή η συσκευασία (παρθένα) μπορεί να συντηρηθεί εκτός ψυγείου (κρίνοντας απο την ημερομηνία λήξης και τη μέρα που το ψώνισα, πάνω κάτω 3-4 μήνες). Αν η συσκευασία έχει μαγαριστεί, διατειρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Dulcolax effect: Ξεκίνησα δοκιμαστικά με ένα ποτήρι. Κούμπωσα τα απαραίτητα Σουηδικού τύπου σφολιατοειδή (σπανακοπιτάκι, κιμαδοπιτάκι, κοτοπουλοπιτάκι, κάτι με κάρρυ) και παρατήρησα μια τάση προς απογείωση. Ωστόσο δεν μπορώ να πω 100% οτι ευθύνεται το γάλα ή γενικότερη παρενέργεια... Θα έλεγα γενικά ανεκτή αντίδραση.

Επισκόπηση:
Το ICA είναι στη Σουηδία μια απο τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market και όπως και με τα Ελληνικά super market, έτσι και εδώ, οι αλυσίδες παραγγέλνουν διάφορα προϊόντα απο τρίτους κατασκευαστές, με την επωνυμία τους.

Επί της ουσίας λοιπόν... Γενικά δεν είμαι φίλος του γάλακτος (σκέτο ή σοκολατούχο). Ωστόσο επειδή βαρέθηκα το γιαουρτο/κορν-φλέικς κάθε πρωί, είπα να κάνω την υπέρβαση και να θυμηθώ λίγο τα νιάτα μου. Η συσκευασία λητή και περιεκτική: ICA, Σοκολατούχο γάλα, 2% λιπαρά. Άσπρο background, ποτήρι με το προϊόν, στο πραγματικό του χρώμα (δες παρακάτω) και δίπλα μια φέτα ψωμί με τυρί και αγγούρι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανοίγοντάς το και ρίχνοντας στο ποτήρι, μια αίσθηση γάλακτος έκανε την παρουσία της στον αέρα, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα έντονη. Το χρώμα του προϊόντος είναι ανοιχτό καφέ πράγμα που δείχνει οτι μάλλον το κακάο δεν είναι έντονο. Επίσης η υφή του (αρκετά ρευστή) προδίδει πως μάλλον ούτε το γάλα είναι αρκετό... Και όντως με την πρώτη γουλιά έρχεται μια ελαφριά γεύση γάλακτος, αμέσως μετά η ζάχαρη έρχεται να τα καλύψει όλα, ενώ προς το τέλος καταλαβαίνεις οτι έχει και κακάο. Μετά την πρώτη γουλιά, μένει μια αίσθηση στις αμυγδαλές γλυκήτητας περισσότερο και ελαφριά γαλατίλα που μέχρι να πας για την δεύτερη γουλιά έχει φύγει. Με λίγα λόγια, η αίσθησή του είναι νερομένο γάλα, ζάχαρη (και μάλιστα η αίσθηση της άχνης ζάχαρης και όχι της κρυσταλικής) και μια δόση κακάο.


Υπέρ: Έλειψη ουσιαστικών Dulcolax effect. Μπορείς να το πιείς άνετα το πρωί με τα corn-flakes και να φύγεις για το γραφείο χωρίς να φοβάσαι.


Κατά: Πολύ ελαφριά γεύση με έντονη την αίσθηση της ζάχαρης. Όταν παίρνω γάλα, θέλω να νιώθω το γάλα. Όταν παίρνω σοκολατούχο γάλα, θέλω να νιώθω και την σοκολάτα...






2 σχόλια:

  1. Αδελφέ, συγχαρητήρια για το καλύτερο μπλογκ σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Το μόνο που μου τη δίνει είναι ότι δεν το σκέφτηκα πρώτος!

    Λοιπόν, μια και φαίνεσαι κονουασέρ, μήπως ξέρεις τι απέγινε εκείνο το υπέροχο σοκολατούχο ονόματι Emmi Choco Latte; (γκούγκλαρε για εικόνες)

    Παλιά το έβρισκες σε όλα τα περίπτερα, απ'το Μαρούσι ως τη Κομοτηνή (προσωπικές εμπειρίες), τώρα είναι άφαντο! Λες να αποχώρησε η Emmi απ'την Ελλάδα γαμώ τους Ελβετούς μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την σειρά προϊόντων την έχει η ΜΕΒΓΑΛ στην Ελλάδα, τους πήρα 3 φορές τηλέφωνο για να με ενημερώσουν που διακινούν το συγκεκριμένο προϊόν και με απλά λόγια με έγγραψαν στα ΠΑΠΑΡΙΑ τους. Έχω εντοπίσει τους αντίστοιχους καφέδες της Emmi στα super market Μαρινόπουλου αλλά η σοκολάτα είναι άφαντη.

      Διαγραφή